Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Therapeutische Elastische Kousen (TEK) worden volledig vergoed uit de basisverzekering. Uw eigen risico is ook van toepassing. Is uw eigen risico nog niet verbruikt op het moment dat uw TEK worden aangemeten/afgeleverd, dan zal uw zorgverzekeraar dit eerst verrekenen met het nog openstaande 'eigen risico'.

Er zijn 3 verschillende varianten van vergoeden. Afhankelijk van de zorgverzekeraar waar u verzekerd bent is één van deze 3 varianten van toepassing:

  • U krijgt 2 stuks / 2 paar ineens geleverd en vergoed. Na 12 maanden mogen deze worden vervangen.
  • U krijgt 1 stuk / 1 paar, na 3 maanden krijgt u 2 stuks / 2 paar. Na 12 maanden mogen deze worden vervangen.
  • U krijgt 2 stuks / 2 paar ineens (drukklasse 2 en 3) OF 1 stuk / 1 paar, na 3 maanden krijgt u 2 stuks / 2 paar (drukklasse 4 en armkousen). Na 12 maanden mogen deze worden vervangen.

Als u een extra aantrekhulp (glijzak) nodig heeft dan is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar of deze wordt vergoed of voor eigen rekening moet worden aangeschaft. Heeft u een complexe aantrekhulp nodig, dan moet deze via uw zorgverzekeraar worden aangevraagd.

TEKteam is op de hoogte van de verschillende regelingen per zorgverzekeraar en zal u hierover tijdens de afspraak informeren. Wij zorgen verder voor de volledige declaratie en afhandeling met uw zorgverzekaraar.

Wilt u extra kousen buiten de vergoeding om, dan kunt u deze direct bij ons bestellen.